Welkom op de SRS, Surplus Radio Society website.

 

Headlines:


Woensdag 18 juli: USB ronde om 19:00 uur door Gert, PA3EJB onder PI4SRS op 3705 kHz en de CW ronde om 20:30 uur op 3568 kHz onder PI4SRS, locale tijd.


Zondag 22 juli: CW ronde om 9:15 uur door Piet, PA0CWF  op 3568 kHz en de AM ronde om 10:00 uur op 3705 kHz  door Gert/Albert,  PA3EJB/ERO onder PI4SRSlocale tijd.


Ons bereikte het bericht van overlijden van Leo Termorshuizen, overleden op 8 juli.
Met lidmaatschapnummer 1995105
Een lid van het eerste uur.

Wij wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.
Geen verdere details tot zover.

Bestuur SRS.


CW operator gezocht voor een éénmalige verbinding met de UK

Recentelijk ben ik door een groepje historici benaderd over het volgende:

In opdracht van Bureau Inlichtingen (in augustus 1943 door de Nederlandse regering in Londen opgericht) zijn een aantal marconisten boven bezet Nederland gedropt.

Dit waren vaak Engelandvaarders, hun opdracht was het verzorgen van de geheime berichtgeving tussen de Nederlandse regering in Londen en verzetsgroepen in bezet Nederland. Van deze destijds gedropte marconisten zijn er nog 2 in leven.

Eén ervan, natuurlijk thans hoogbejaard, heeft de wens te kennen gegeven nog éénmaal een verbinding met Engeland te maken met een Paraset, de set die hij met zijn dropping in september 1943 had meegenomen. Om hem hierbij te assisteren ben ik op zoek naar een ervaren sleutelaar (zelf ben ik helaas niet zo vaardig met CW). Het is de bedoeling dat dit op een nog nader te bepalen dag (voor eind augustus) gaat plaatsvinden, thuis bij de betreffende persoon.

Een originele (werkende) Paraset is voorhanden maar wij zoeken nog enkele originele kristallen te leen voor het frequentiegebied 7000 – 7040 kHz.

Wie helpt ons?

Om privacy reden vermeld ik hier niet zijn naam en woonplaats, maar geïnteresseerden kunnen bij mij per tel. of per mail nadere info krijgen.

Groeten, Hans Muijser, PA0MJW

tel: 010 5215915 of 0621275324

mail: h.muijser@t-mobilethuis.nl


Aalsmeerderbrug, 10 juli 2018 

CRASH LUCHTOORLOG –EN VERZETSMUSEUM ’40-’45

MOET WEG UIT FORT BIJ AALSMEER.

Wethouder Derk Reneman van de gemeente Haarlemmermeer heeft andere commerciële plannen met het Fort en na 16 maanden onderhandelingen door het CRASH-bestuur is duidelijk geworden dat de laatste dagen van het museum in het Fort bij Aalsmeer in Aalsmeerderbrug zijn geteld. 

(lees meer)


Correctie MRR (Military Radio Runde) werkfrequentie.
In ons bulletin nummer 91 is een foutje geslopen.

De frequentie 3576 KHz, zoals genoemd, moet zijn: 3675 KHz .
Zowel voor CW als USB !
Henk, PA0HTT

Wim van der Zwan stopt met organisatie rendezvous

Beste SRS leden,

Kreeg in de e-mail het volgende bericht:

Wim van der Zwan, de organisator van de rendezvous, geeft aan zijn bijdrage aan de organisatie van de rendezvous te moeten stoppen. Dit vanwege privé omstandigheden. Dit billijken we uiteraard. We zullen Wim erg missen, de rendezvous zijn een belangrijke bijdrage aan de SRS activiteiten. We zijn Wim dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel sterkte met de situatie.

We zijn nu dus op zoek naar een opvolger uit ons ledenbestand. Wie kan en wil deze leuke evenementen organiseren en begeleiden ?

Heeft u ambities neem dan contact op met bestuur@pi4srs.nl Op de website, op de rendezvous pagina ziet u de huidige opzet. Het zou zonde zijn als de rendezvous zouden verdwijnen als er niemand gevonden wordt.

Bestuur SRS


Preview juni nummer 91 SRS bulletin

  • Vooraankondiging artikelen in bulletin nr.91 van juni 2018. Dit bulletin bevat diverse fraaie artikelen over restauratie projecten. De redactie dankt deze leden, maar natuurlijk ook de overige auteurs voor hun interessante artikelen. Dat zij een voorbeeld mogen zijn voor de andere leden! De BC-620, Hans Dekker beschrijft uitvoerig en met veel foto’s de restauratie van een…

(lees meer)


31 mei-3 juni SRS voorjaarsvelddagen Kootwijkerbroek

De voorjaarsvelddagen werden weer gehouden op de boerderijcamping de Hazendonk.
Toegang voor leden. Bezoekers konden een kijkje komen nemen.

Een impressie (lees meer)


Dumpschool 2018 update nieuw !!

Beste allemaal,

Goed nieuws!!!

De dumpschool is vandaag, 6 mei een groot succes geworden. Kon ook niet anders met dit weer.


Video Theo Faber
Alles perfect verlopen (goede voorbereiding is het halve werk, zo bleek maar weer. Dank Hans & Hans!) en de 26 deelnemers waren rond 16:00 uur allemaal gelukkig en voldaan huiswaarts gekeerd.

Wim Kramer, Hans Dekker en Hans Muijser nodigen de SRS-leden uit voor een dumpschooldag op zaterdag 18 augustus a.s.

Het onderwerp is de onbekende maar interessante FM-ontvanger RT-19/TRC-1, maar elke andere set kan ook worden meegenomen.

 (lees meer)


MOTA März 2018 

Vielen Dank für die Teilnahme am Aktivitätsabend „MOTA März 2018“. Die Bedingungen wie auch die Teilnahme wurden durchweg positiv bewertet, wie auch in den Kommentaren der Soapbox zu lesen ist. Vor allem die Teilnahme im CW-Bereich hat zugenommen. Immerhin drei Stationen
(DG0DE, DL2USR und DL3DUL) schafften 10m FM-QSOs miteinander.

(lees meer)


Groesbeek 2018

Enkele SRS leden zijn al vele jaren aanwezig bij de bevrijdingsherdenking in Groesbeek bij het NLM, het National Liberation Museum. (lees meer)Gestolen spy set B2 type 3 mark 2, gelieve uit te kijken indien aangeboden.

We have had a post from Derek Andrews G4EZZ & F4VQE about a French amateur  (lees meer)


7 april SRS technodag Kootwijkerbroek met Benelux QRP Club

Weer erg geslaagde dag. Hier een impressie (lees meer)


Ontwikkelingen in de ether, Agentschap Telecom.

(Lees meer)


Controle van gehackte e-mail adressen/ wachtwoorden

Op deze website kunt u controleren of uw e-mail met wachtwoord ergens voorkomt in de gehackte databestanden nu recent bekend.
De website is https://gotcha.pw/ 
Komt u er in vóór, dan uw getoonde wachtwoord waar dan ook wijzigen.!!!
Alleen de eerste 2 karakters van het wachtwoord worden getoond, maar u herkent dat wel.


Terugblik Rosmalen 2018

Het was vandaag behoorlijk koud maar toch maar naar Rosmalen getogen samen met Albert PA3ERO en Peter PA0PZD (lees meer)


Hier het nieuwe DKARS magazine: Link 


PA65ZRK met AM op kanaal 3700 (3705) was op 3 februari 2018. Een geslaagde dag.

Noodzender 1953 met flessen  Update foto’s en impressie.
Nieuw De noodzender, het verhaal 

 (Lees meer)

Bron: geheugen van Nederland


Oproep voor nieuwe ronde-leiders PI4SRS !!

Al vanaf 1997 is de SRS in de lucht met de verenigingscall PI4SRS. Verschillende leden leiden het AM-net, CW-net en USB-net. Maar het team ronde-leiders die het zondagochtend AM-net verzorgen, dunt wat uit. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe ronde-leiders. Wie meldt zich aan? Ongeveer één keer in de 3 maanden ben je aan de beurt om op zondagochtend het AM-net te leiden. Dat hoeft niet de volle 2 uur te zijn, je kunt het voor een half uur of heel uur afwisselen met een ervaren ronde-leider. Voorwaarde is dat je redelijk wat vermogen kunt maken, weinig storing hebt en over een behoorlijke antenne beschikt om de tegenstations goed te kunnen ontvangen.

Opgave bij één van de ronde-leiders of bij Roel van Gulik, tel. 023 – 5295851 of e-mail: secretaris

De redactie van het bulletin ziet graag kopij voor het blad.

Heeft u een zender,ontvanger of combinatie, codeerapparatuur, telex, spionageset e.d.  (surplus) met een leuk of interessant (technisch of historisch interessant) verhaal stuur uw artikel naar de redactie.

Aan te leveren in tekst met foto’s apart toegevoegd.

Voor info en aanleveren redactie , Hans Muijser/Dick v.d.Berg