Welkom op de SRS, Surplus Radio Sociëty website.

 

Headlines:


Woensdag 21 maart: USB ronde om 19:00 uur door Gert, PA3EJB onder PI4SRS op 3705 kHz en de CW ronde om 20:30 uur op 3568 kHz onder PI4SRS, locale tijd.


Zondag 25 maart: CW ronde om 9:15 uur door Piet, PA0CWF  op 3568 kHz en de AM ronde om 10:00 uur op 3705 kHz  door Dick, PA2DTA onder PI4SRS, locale tijd.


Terugblik Rosmalen 2018

Het was vandaag behoorlijk koud maar toch maar naar Rosmalen getogen samen met Albert PA3ERO en Peter PA0PZD (lees meer)


Zaterdag 24 maart in het CRASH museum ‘Target for tonight’ 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog passeerden duizenden geallieerde bommenwerpers ons land op weg naar hun doel (target) in Duitsland. Eén van de bemanningsleden was de bommenrichter. (lees meer)Preview maart nummer 90 SRS bulletin

Hier een overzicht van de onderwerpen die leden in het SRS bulletin kunnen lezen.
Zie de pagina lidmaatschap om voor een kleine bijdrage dit technisch, zeer verzorgd magazine 4 keer per jaar te ontvangen en aan nog veel meer activiteiten te kunnen deelnemen.  (lees meer)

 


7 april SRS technodag kootwijkerbroek met Benelux QRP Club

Technodag samen met Benelux QRP club
Thema van de dag wordt restauratie en zelfbouw. Als mensen dingen willen meenemen om te laten zien is dat leuk. Ik (Fred, PA0MER) neem superwiel mee.
We hebben in de morgen lezing over de zogenaamde luchtwachttorens, die in de 50er jaren op allerlei plekken in Nederland zijn gebouwd door Dick, PA2DTA.
Tevens houdt de SRS ook een beursje in de wandelgangen, kunnen QRP mensen ook doen met zaken die ze te koop hebben.

Zaal open 9.30. uur
Start lezing zo rond 11.30. uur
Verder voldoende gelegenheid tot onderling QSO. Koffie, fris, thee, bier etc  en gebak en broodjes tegen kleine prijzen te verkrijgen.
Locatie de Essenburcht, Schoonbeekhof 1, 3774DA  te Kootwijkerbroek


Dumpschool met volle kracht actief

De dumpschool gaat weer van start! Wim Kramer, PA2GRC kondigt de eerste bijeenkomst aan die op 6 mei a.s. gaat plaatsvinden. Alle informatie hierover staat in het maart SRS bulletin nr. 90. (lees meer)


PA65ZRK met AM op kanaal 3700 (3705) was op 3 februari 2018. Een geslaagde dag.

Noodzender 1953 met flessen  Update foto’s en impressie.
Nieuw De noodzender, het verhaal 

 (Lees meer)

Bron: geheugen van Nederland


Oproep voor nieuwe ronde-leiders PI4SRS !!

Al vanaf 1997 is de SRS in de lucht met de verenigingscall PI4SRS. Verschillende leden leiden het AM-net, CW-net en USB-net. Maar het team ronde-leiders die het zondagochtend AM-net verzorgen, dunt wat uit. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe ronde-leiders. Wie meldt zich aan? Ongeveer één keer in de 3 maanden ben je aan de beurt om op zondagochtend het AM-net te leiden. Dat hoeft niet de volle 2 uur te zijn, je kunt het voor een half uur of heel uur afwisselen met een ervaren ronde-leider. Voorwaarde is dat je redelijk wat vermogen kunt maken, weinig storing hebt en over een behoorlijke antenne beschikt om de tegenstations goed te kunnen ontvangen.

Opgave bij één van de ronde-leiders of bij Roel van Gulik, tel. 023 – 5295851 of e-mail: secretaris

De redactie van het bulletin ziet graag kopij voor het blad.

Heeft u een zender,ontvanger of combinatie, codeerapparatuur, telex, spionageset e.d.  (surplus) met een leuk of interessant (technisch of historisch interessant) verhaal stuur uw artikel naar de redactie.

Aan te leveren in tekst met foto’s apart toegevoegd.

Voor info en aanleveren redactie , Hans Muijser/Dick v.d.Berg