Laden Evenementen

« Alle Evenementen

SRS Technodag / Gekke Dingen Dag

18 mei @ 10:00 16:00

Technodagen:

We hebben na de Corona-tijd nu weer een aantal Technodagen in Kootwijkerbroek mogen meemaken. Met een lezing zoals een “klassieke Technodag” of zonder lezing waarbij de leden iets meenemen ter bespreking onderling. We hebben dat laatste een “Gekke Dingen Dag” genoemd omdat het leuk is om op zo’n dag iets “geks” mee te brengen. Iets dat de tongen losmaakt. Feitelijk is het een verenigingsbijeenkomst met eigen projecten. Hoe je het ook noemt: het beestje moest een naam hebben en “Gekke Dingen Dag” dekte de lading en bekt lekker.

18 Mei mogen we weer van een Technodag genieten. Of wordt het een Gekke Dingen Dag ?  Dat ligt er aan of iemand zich aanmeld voor een lezing te geven. Er zijn twee, laten we het twee-en-een-half noemen, aanmeldingen geweest maar die hebben af moeten zeggen wegens tijdgebrek of leeftijd. De wil was er wel, maar praktisch ging het niet.

Dus hierbij de oproep om een lezing te geven 18 Mei.

Dat kan over een technisch onderwerp op radiogebied. In algemene zin of toestelspecifiek. Dat kan ook met historische insteek zijn. Een verhaal over de ontwikkeling van verbindingen binnen NATO-verband. Ik noem maar een voorbeeld.  Het kan zelfs gaan over een evenement. Ik refereer even naar een enthousiaste en boeiende presentatie over Beltring in Engeland. De nodige jaren geleden. Alles is bespreekbaar.  Een mailtje naar wirelesssupport@hotmail.com en we hebben het er over.

Komt er geen lezing, dan wordt het een Gekke Dingen Dag.  Ook leuk, getuige de reacties, maar ik vraag toch even voor iemand die een lezing zou willen geven.

Na de lezing, of na een ALV zoals afgelopen Februari, hebben we gebruikelijk een ruilmarkt. Het aantal aanbieders van spullen is niet enorm, maar toch vind je er steeds weer wat moois bij. En we helpen elkaar zo met onderdelen die we zochten, of nog niet wisten dat we die zochten.

Daarvoor ook een algemene oproep: liggen er dingen in dozen op zolder die niet meer gebruikt worden of moet er ruimte in de shack komen (om weer te vullen met wat anders…) : neem het mee. Is het niet eens voor de verkoop, dan verhoogt het de sfeer wel.

Over het opbouwen van de ruilbeurs wil ik graag nog even aanhalen dat officiëele verkoop eigenlijk mag pas starten om ongeveer 13:30, wanneer de beurs officieel begint. Dat is om iedereen gelijke kansen te geven.  De mensen die in de lezing zitten of in de ALV mogen niet het gevoel krijgen dat de mooie dingen voor hun neus “weggekaapt” worden.

Het voortijdig opbouwen, op een tafel of op de vloer hoe het uitkomt, is toegestaan maar daadwerkelijke verkoop niet. De meeste verkopers houden zich daar wel aan. Dat is goed. Maar om die regel niet te laten vervagen hierbij nog even aangehaald.

Het is gebruikelijk om direct na het neerzetten van de spullen een doek of zeil er overheen te leggen. Daarmee is de kraam echt gesloten en voor iedereen duidelijk dat er niet voortijdig gehandeld wordt. Het zou fijn zijn als iedereen dat op die manier doet.  Dan om starttijd de doek er af en de gekte mag losbarsten.

Opdat we nog een hoop leuke dagen in De Essenburcht mogen beleven,

Ton Burger.

Ton Burger

De Essenburcht

Schoonbeekhof 1
Kootwijkerbroek, 3774 DA Nederland
+ Google Maps

Ga naar de inhoud