SRS-DUMPSCHOOL – 2019


Flash bericht: Activiteiten 2019

Ook in 2019 zal de SRS-Dumpschool weer actief zijn.

Noteer deze data alvast in de agenda:

  • Zondag 19 mei
  • Zaterdag 31 augustus

Beide dagen worden, net als afgelopen jaar, weer gehouden in het gebouw van Katimavik in Odijk.

Zondag 19 mei is het onderwerp WS-19 set in al haar verschijningsvormen. Origineel, Engels, Canadees, Amerikaans, Italiaans, gemodificeerd, omgebouwd, verprutst of in welke conditie dan ook, het maakt niet uit. Meenemen naar Odijk en dan zien we daar wel of we er met elkaar nog iets van kunnen maken. De 19 set is en blijft een boeiend – maar soms ook vermoeiend – apparaat. Vergeet niet dat bij deze set een enorme hoeveelheid aan verschillende typen control boxen, High Power units, dynamotor units, microfoons, headsets, seinsleutels, antennesprieten, spareboxen, kabels, etc, bestaat. Voor elke militaire toepassing was weer een andere configuratie. We zoeken het allemaal uit op 19 mei as. TIP: Die zondag  is ook de jaarlijkse tuinbraderie in Odijk. Trekt van heinde en ver bezoekers.  Een leuke dagbesteding voor de (X)YL !

Een Britse Wireless Sets No. 19 Mk III in volle glorie. Op mounting  compleet met controlboxen en toebehoren.

Zaterdag 31 augustus Voor de laatste vakantiedag hebben we gekozen voor een wat breder onderwerp: Buizenontvangers. Het restaureren van militaire & civiele buizenontvangers is voor velen een aangename bezigheid. Deze buizenontvangers kunnen zowel een militaire afkomst als ook  civiele herkomst hebben. Denk daarbij aan scheeps- & luchtvaart ontvangers uit het buizentijdperk, maar ook aan de jaren ‘50/’60 amateurontvangers van merken als Geloso, Halicrafters, Jennen, etc.

Een BC-348 Q  decennia geleden ‘verbeterd’ en voorzien van een externe netvoeding. Heeft dringend onderhoud nodig 😊

Mede namens Hans Dekker, PE1ECO en Hans Muijser, PAoMJW hoop ik u allen zondag 19 mei as. tussen 10:00 en 16: 00 uur in Odijk te mogen verwelkomen met uw 19 set en aanverwante zaken.

Deelname is gratis maar wel vooraf aanmelden.

Wim Kramer, PA2GRC

Voor meer informatie en aanmelden w.h.kramer@ziggo.nl


Het gebouw van Scouting Katimavik in Odijk, waar ook in 2019 de SRS-Dumpschooldagen weer gastvrij onderdak hebben. 
Adres:
Scoutinggebouw Kariboe
Singel 42
3984 NZ Odijk  https://katimavik.nl/