Het updaten van een website is een intensief proces dat helaas niet in een keer zonder verstoring kan worden uitgevoerd. Het kan voorkomen dat er tijdens uw bezoek van deze pagina zichtbare en onzichtbare verstoringen merkbaar zullen zijn. Graag wil ik u vragen geduldig te zijn tijdens het update proces van deze website. U kunt eventuele verstoringen en opmerkingen melden aan de webmasters; samen kunnen we deze website nog mooier maken.

Updates tot 11-03-2023

Algemeen
– Er zijn diverse beveiligings-plug-in geinstalleerd en ingesteld.
– Alle webpagina’s zijn omgezet in berichten; behalve de pagina’s die nodig zijn voor de menu’s. De oude originele pagina’s zijn verwijderd.
– Het menu is aangepast, deze is nu enkel bovenaan de pagina te vinden en is een sterk verkort zodat deze overzichtelijker is.
– De sidebar is verwijderd op een hele hoop pagina’s waar hij niet nodig is. Hierdoor is er meer ruimte voor de inhoud van de pagina waardoor de zinnen langer worden en de pagina lengtes korter. Dit leest een heel stuk fijner.
– Er zijn een hoop onbekende plug-ins gedeactiveerd, welke op termijn verwijderd zullen worden. Dit geeft meer duidelijheid voor de webmasters en minder risico’s op beveiligingsproblemen.
– Er zijn veel zaken op de achtergrond versimpelt waardoor er ook in de menu’s en hoe deze werken meer duidelijkheid komt en blijft. Dit maakt vooral het leven van de webmasters makkelijker.
– De meta informatie bij berichten is verwijderd omdat onjuiste informatie weergaven.
– Er is een Cookie disclamer ingesteld, dit is een verplchting vanuit de europese unie.
– Er is een koppeling gemaakt met Google om de site statistieken te kunnen bijhouden en op termijn beter uit de google zoek-resultaten te komen.

Homepagina
– Alle relevante berichten op de oude homepage omgezet in berichten. Hierdoor word de website makkelijker te onderhouden en worden pagina’s automatisch bijgewerkt. Ook onstaat er hierdoor automatisch een berichten archief waardoor deze terug te zoeken zijn in de toekomst.
– Een berichten lijst gemaakt op de homepagina waarmee de oude vaste inhoud verdwijnt. Hierboven is al uitgeled waarom dit is gedaan.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.
– Voor zolang de update niet voltooid is, is er een laatste update datum toegevoegd, en een link naar het update logboek. Als we klaar zijn met de update kan deze weer weg.

SRS-Martk / Marktplaats
– De naam is aangepast van SRS-markt naar Marktplaats op verzoek van het bestuur.
– De tekst is versimpeld en zakelijker gemaakt.
– De advertentie looptijd is verlaagd van 2,5 jaar naar 6 maanden zodat de getoonde advertenties meer actueel zullen zijn. Het staat u uiteraard vrij een advertentie opnieuw te plaatsen als deze nog beschikbaar is.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Radio Rondes
– Deze pagina is volledig vernieuwd; de teksten zijn grotendeels gelijk van inhoud enkel zakelijker omschreven.
– De rondeleiders agenda vind ook als link op deze pagina.
– Er is en lijst met radio-rondes per dag toegevoegd welke beschikbaar zijn buiten die van de SRS.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Agenda
– De agenda pagina is ook geautomatiseerd met een plug-in, dit zorgt ervoor dat de pagina automatisch word geupdate als er in het admin gedeelte een evenement word toegevoegd of bewerkt. Deze aanpassing versimpelt het onderhoud van de website.
– Er zijn twee weergaven om te kijken wat het beste werkt. Er is een lijst van evenementen en een kalenderoverzicht onderaan na verloop van tijd word er een beslissing genomen wat de beste optie is.
– Er is nog een probleem met de lijst weergave waardoor deze niet de externe evenementen toont; dit word nog opgelost.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Berichten van het bestuur
– Deze pagina is ook omgezet naar een berichten pagina in plaats van een pagina met vaste inhoud. Het laatste bericht wat geplaatst werd is hier nog zichtbaar, de oudere berichten zijn gearchieveerd.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Bulletins archief
– Deze pagina is opnieuw ingericht en heeft een fris uiterlijk.
– We zijn nog bezig met het updaten van de excel-sheet voor de inhoud van de bullitins, deze is gestopt bij 99. Deze volgt later.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Links
– Dit is een totaal vernieuwde pagina. Ook deze pagina word automatisch geupdate door een plugin. Hierdoor word het onderhoud makkelijker.
– Alle links die ik her en der in de website te vindenwaren zijn verzameld op deze pagina met een minimale onderverdeling om deze overzichtelijk te houden
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Artikelen
– Deze pagina is aangemaakt voor het menu item. Voor paginavulling staan hier alle artikelen op die er zijn; ongecategoriseerd.
– Voor nu is de pagina gereed maar finetuning volgt nog.

Historie, Techniek, Overig, Evenementen, SRS en Dokumentatie
– Op deze pagina’s worden de oude pagina’s in bericht-style getoont op categorie. Deze lijst is expres zo kort mogelijk gehouden om het overzicht te behouden. Er word nog een zoekfunctie gemaakt om onderwerpen snel te vinden.
– Ook deze pagina’s worden automatisch geupdate als er in het admin gedeelte en nieuw bericht word toegevoegd in de betreffende categorie. Dit versimpelt wederom het onderhoud van de website.


12-03-2023
– Dit update logboek gemaakt zodat geinterreseerde leden kunnen meelezen tijdens de update van deze website.


13-03-2023
– De agenda is opnieuw aangepast, de gekozen plugin vertoonde problemen en een andere is gekozen. Op nieuwe een lijst en een agenda overzicht om te kijken wat er goed werkt.
– De In memoriam pagina is vernieuwd; de pagina is overgezet naat de nieuwe editor, de inhoud is gelijk.
– Onderaan de homepagina is een privacybeleid pagina-link toegevoedg zodat we voldoen aan alle regels.
– Er zijn deel knoppen aan gemaakt voor facebook en email


14-03-2023
– Het omzetten van de verschillende foto gallerijen naar 1 plug-in. Er zijn een hoop leuke foto’s die niet meet te zien zijn, daar gaan we wat aan doen. Het kan voorkomen dat er foto gallerijen tijdelijk niet zichtbaar zijn.
– Het maken van een gastenboek. een hele laag drempelige maniet van feedback op de vereninging en website. we hopen dat jullie het net zo leuk vinden als wij.
– Er is een nieuw menu bijgemaakt onder Artikelen; Foto’s. In dit menu vind u alle foto albums die we hebben gevonden tijdens de inventarisatie. Helaas is niet altijd bekend waar de foto’s van zijn. deze update volgt.


15-03-2023
– Video’s uitgezocht en op youtube gezet.
– Youtube kanaal aangemaakt en deze in het menu opgenomen
– Alle SRS video’s die op de website stonden in het youtube kanaal gezet.


16-03-2023
– De Lidmaatschap pagina is vernieuwd met een meer wervende tekst en een uitgebreider formulier; dit laatste om het werk van de secretaris makkelijker te maken.


17-03-2023
– Mogelijk probleem onderzocht met het inloggen op de leden pagina. probleem gevonden en twee leden geholpen met de oplossing.
– Om misverstanden te voorkomen heb ik het formulier om een aanmelding aan te vragen voor de leden login met een link verplaatst naar een eigen pagina.
– Bulletin archief geoptimaliseerd; een deel van de bulletins waren niet een link naar een PDF maar een link naar een webpagina met daarin de pdf. Ik heb alle webpagina’s er tussen uit gehaaled en de links direct naar het PDF dokument. Simpeler en makkelijker voor het onderhoud.


19-03-2023
– Het inlog probleem is opgelost; de nieuwe plug-in die de website sneller moest maken deed ook de inlog mogelijkheid bemoeilijken.
– De link naar Facebook is gemaakt. De SRS beschikt nu ook over een Facebook page. Deze vind u in het menu van de website. Op deze Facebook pagina zulle we regelmatig nieuwe dingen plaatsen.
– Media bibliotheek uitgezocht op dokumenten die niet vertoond worden maar wel interessant zijn en toegevoegd aan de artikel pagina’s


20-03-2023
– ‘De vereniging’ geupdate en samengevoegd met ‘de organisatie’ pagina.


21-03-2023
– De contactpagina is vernieuwd met een contact formulier.


22-03-2023
– Gastenboek in het menu gezet.
– Dubbel logo verwijderd op de homepage
– Het lidmaatschap aanvraag formulier aangepast
– Er is een ‘ga naar boven’ pijl toegevoegd. Wanneer u hierop klikt dat gaat u terug naar boven.