DKARS Tweede HF Weak Signal Dag

 

Op zaterdag 9 maart 2019 wordt de tweede DKARS HF Weak Signal Dag gehouden in Kootwijkerbroek.

Deze dag is speciaal bedoeld voor alle amateurs die graag met HF banden bezig zijn en dan vooral interesse hebben in DX werk, contesten, verschillende landen werken maar ook amateurs die daarvoor graag aan het bouwen zijn. Bouwen van apparatuur, antennes en een compleet station. Amateurs die graag een uitdaging zoeken en de radioamateur hobby als een deel van hun leven beschouwen.

We zijn erin geslaagd om voor deze dag weer een gevarieerd aanbod van presentaties aan te kunnen bieden. De presentaties worden door gedreven en enthousiaste radioamateurs die op hun gebied ruim ervaring hebben.

Van het voorkomen van storingen bij HF ontvangst tot en met propagatie metingen op 80 mtr maar ook een vergelijk tussen moderne SDR transceivers en het combineren van twee hobby’s naar een activiteit SOTA. Een divers scala waarvan we het idee hebben dat het interessant is voor de groep Weak Signal HF amateurs.

De dag wordt gehouden in De Essenburcht, Schoonbeekhof 1, 3774 DA Kootwijkerbroek. In de Essenburcht kan u koffie en lunch kopen tegen heel nette prijzen. Keuze is ondermeer mogelijk uit: Koffie; Broodje kroket; Broodje kaas; ETC. Bier Ook sterker is verkrijgbaar.

We beschikken over twee ruimtes de zaal voor de presentaties en een tweede zaal waar de gelegenheid is om wat apparatuur te laten zien. Het meenemen van zelfbouw is zeker welkom. In de tweede zaal is ook gelegenheid voor onderling QSO en gelegenheid van Bar en Eten.

Uiteraard is er ook gelegenheid tot het leren kennen van gelijkgezinden maar ook heel belangrijk het opdoen van ideeën om de hobby verder te kunnen verdiepen.

Aanmelden voor deelname aan deze dag wordt op prijs gesteld door een mail te sturen aan pa0ehg@amsat.org.

Het programma van de Tweede DKARS HF Weak Signal Dag ziet er als volgt uit:

10.00 uur     – Zaal open

10.30 uur     – Opening

10.45-12.00 – Lezing door Hans, PA0Q: Moderne SDR-transceivers; een vergelijk

12.00-13.00 – Lunch

13.00-14.00 – Lezing door: Hans, PA3FYG: Radio zendamateurs en bergbeklimmen, een leuke combinatie van twee hobby’s; SOTA

14.00-15.00 – Lezing door Fred, PA0MER: Oplossen en voorkomen van ontvangst storing op de HF banden

15.00-16.00 – pauze voor thee of koffie

16.00-17.00 – Lezing door Hans, PA0EHG: bijna 1 jaar propagatie metingen op 80 mtr

17.00 uur      – Einde van de tweede DKARS HF Weak Signal Dag

Verdere informatie over deze op de website www.pa0ehg.com/hfwsd2019.htm