Dumpschool update

Noteer in de agenda!

Zaterdag 18 augustus 2018

SRS Dumpschool dag in Odijk

De SRS dumpschool van 6 mei jl. was een waar genot voor allen en smaakte naar meer.
Om de koe dan ook maar meteen bij de horens te vatten en een ieder die op de zondag is verhinderd ook een kans te geven, hebben de organisatoren een zaterdag kunnen strikken in de agenda van het Scoutinggebouw in Odijk.
Dit maal is de centrale set de Amerikaanse legerontvanger R-19/TRC-1. Een uit WO-2 stammende kristal gestuurde 1 kanaals FM ontvanger voor de band 70 – 100 MHz.
Deze ontvangers worden nog steeds regelmatig aangeboden op internet en gaan voor weinig omdat bijna niemand er wat in ziet.
Ten onrechte, zoals uit mijn lezing over dit apparaat zal blijken. Verder kan iedereen natuurlijk ook weer eigen sets meebrengen waarvoor reparatieadvies of hulp bij het afregelen nodig is of om ze gewoon eens te laten testen.
Verder, het is immers midden zomer, kunnen dit maal ook veldopstellingen op het gras worden gemaakt. Antennemasten opzetten, langdraad-antennes spannen en dan maar proberen of met laagvermogen in AM mooie verbindingen te maken zijn op 80, 60 of 40 meter of met een breedband FM-setje op 6 meter eens een persoonlijk afstandsrecord vestigen.

Mede namens Hans Dekker, PE1ECO en Hans Muijser, PAoMJW hoop ik u allen zaterdag 18 augustus as. tussen 10:00 en 16: 00 uur in Odijk te mogen verwelkomen met uw dumpsets. Deelname is gratis maar wel vooraf aanmelden.

Wim Kramer, PA2GRC

 Voor meer informatie en aanmelden w.h.kramer@ziggo.nl

Vooraanzicht van de R-19/TRC-1 FM ontvanger voor 70 – 100 MHz. De geheimen hiervan worden ontsluierd op zaterdag 18 augustus as. op de SRS Dumpschooldag in Odijk.