Groesbeek 2017 bezoek NLM

Ons bezoek aan Groesbeek, National Liberation Museum

Ik was al in geen jaren meer in Groesbeek geweest en dat dat had ons doen besluiten om op 5 mei een bezoek te brengen aan het museum.

Samen met Henk, PA0HTT en Albert, PA0ERO met xyl.

We hebben eerst de stand van Job en Jannie bezocht, deze had weer een prachtige verzameling uitgestald, zoals u kunt zien op de foto’s, waaronder een zo goed als nieuwe facsimile.

We werden toen verwelkomt door Piet PA0CWF en xyl en hebben bij hun in de caravan een lekker bakje koffie met koek genuttigd.

Daarna dan toch maar eens rond gelopen langs wat kramen met heel veel tweede-hands boeken over WWII zoals ook op de foto Cor, PA0AM zeer aandachtig staat te kijken of er nog wat voor hem bij was. Wat later bleek, ook wat gevonden had.

Vervolgens in de tent gaan kijken waar Tjerk, PA1SBV een prachtige opstelling had gemaakt van zijn Duitse apparatuur met daar naast Cor, PA0AM met de BC191 en een Duitse ontvanger.

Verder Jan PA3AMD ook gesproken maar die had zijn zender in de caravan staan.

In een hoekje zat Ton Sardeman achter een WS19 van Tjerk lekker verbindingen te maken op de 40 mtr band in CW, iets wat hij thuis niet kan en hij was dan ook druk in de weer.

Ik deed een vreemde ontdekking Ton seinde met de sleutel overdwars.

Het was een zeer gezellig gebeuren met muziekband en zangeressen die de boel muzikaal opluisterden. Een zeer geslaagd bezoek.

73 Gert PA3EJB