Preview maart bulletin nr. 91

Preview maart bulletin nr. 91

 • Vooraankondiging artikelen in bulletin nr.91 van juni 2018 

  Dit bulletin bevat diverse fraaie artikelen over restauratie projecten. De redactie dankt deze leden, maar natuurlijk ook de overige auteurs voor hun interessante artikelen. Dat zij een voorbeeld mogen zijn voor de andere leden!

  De BC-620 Hans Dekker beschrijft uitvoerig en met veel foto’s de restauratie van een BC-620. Uiteindelijk lukte het hem deze “moeilijke” set werkend te krijgen.

  Wim Kramer, Hans Dekker en Hans Muijser nodigen de SRS-leden uit voor een dumpschooldag op zaterdag 18 augustus a.s.

  Het onderwerp is de onbekende maar interessante FM-ontvanger RT-19/TRC-1, maar elke andere set kan ook worden meegenomen.

  De radar vliegtuighoogte meter RT-7/APN-1 Na uitvoerige bestudering van de relevante documentatie is Peter Zijlstra er in geslaagd de werking van deze installatie te doorgronden en is hij er in geslaagd dit instrument te restaureren en uiteindelijk te laten functioneren. Met vele foto’s.

  De vliegtuig zend/ontvanger AN/ARC-73. Theo Alberts beschrijft de restauratie van deze VHF-set en het opsporen (en repareren) van een zeer hardnekkige fout. Uiteindelijk was het resultaat: met deze Z/O een QSO op 2 meter!

  Een op 230 VAC omgebouwde RT3600 Frans Veltman kwam in het bezit van deze set waarin een netvoeding was gebouwd.

  De Military Radio Runde. Henk Hilbink en Gert Buijs vertellen over hun bezoek aan het jaarlijkse leden-Treffen van de MMR (Military Radio Runde), de Duitse zustervereniging van de SRS.

  Veramateuriseerd. Dick v/d Berg beschrijft hoe hij een BC-348 weer tot leven wekt.

  Rosmalen 2018 Frans Veltman doet verslag

  De SRS dumpschooldag op de nieuwe locatie. Wim Kramer en Hans Muijser doen verslag van deze zeer geslaagde dag. Het hoofdonderwerp was de WS68 maar ook andere Engelse apparatuur werd onderhanden genomen. Met vele foto’s.

  Een Panzer-projectje. Ton Burger beschrijft de ontvanger Ukw.E.e (Ultra Kurzwellen Empfänger e) de standaard ontvanger in de tanks van de Duitse Wehrmacht gedurende WOll. Bij amateurs wat minder populair omdat dit toestel alleen in de 10 meter band kan werken.

  Bestuur mededelingen en jaaragenda Vaste rubrieken in het bulletin

  Het SRS-stoffer en blik award 2018 Geen kerstpuzzel dit jaar maar een andere mogelijkheid om boekenbon te verdienen